Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2015 » Март » 31 » ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ !
16:13
ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ !

ОБЕРЕЖНО  ШАХРАЇ !

 

            На цей час в провадженні слідчих райвідділу міліції перебуває в провадженні понад 10 кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій. Має місце випадок, коли злочином зазначеної категорії потерпілому завдано збитки на суму понад 17 тис. грн.. При цьому слід зазначити, що шанси на встановлення осіб, які скоїли шахрайські дії стосовно Вас не великі, тобто сподіватися на відшкодування спричинених збитків потерпілим не приходиться. Простіше попередити скоєння зазначених злочинів та не стати черговою жертвою шахраїв.

            У більшості випадків шахраї заздалегідь узнають анкетні данні свої жертв, номери їх телефонів, друзів та таке інше. Для цього вони можуть використовувати у тому числі інформацію, яка мається у вільному доступі в соціальних сетях. Після цього шахраї телефонують жертві від імені його родича або друга, розповідають про те, що попали у скрутну ситуацію і для ії вирішення необхідно негайно перерахувати грошові кошти на банківську картку, номер якої повідомлять. Мали місце випадки, коли навіть шахраї телефонували потерпілому та видавали себе за працівників міліції, казали що близьку особу жертви затримали, наприклад за незаконні оборутки з наркотиками та пропонують вирішити це питання за якусь грошову суму (хабар), яку необхідно перевести на картковий рахунок. Запам’ятайте, якщо Вам зателефонували з зазначеними пропозиціями, ні в якому разі не переказуйте грошей, поки Ви самі не зв’яжетесь з родичем, який Вам телефонував і не усвідомитесь про те, що саме він розмовляв з Вами напередодні.

            Ще одним з розповсюджених видів шахрайства є випадки коли з Вами у телефонному режимі спілкується «представник банку». Як правило, після такого спілкування, з Вашого рахунку зникають гроші. Необхідно запам’ятати, що ніколи і нікому не треба називати Ваш особистий код та номер Вашої банківської карти, оскільки значи ці данні, злочинцям не складає труднощів перевести Ваші кошти на інший рахунок.

            Є категорія жертв, які знайшли в інтернеті товар, який їх цікавить, як правило за привабливо ціновою пропозицією (скидки, акції, розпродаж), навіть телефонують та спілкуються з продавцем, уточнюючи необхідні дані, але після перерахування коштів не отримують свій товар та не можуть зв’язатися з продавцем з яким немає зв’язку. Завжди необхідно думати раціонально, не придбати товар на неперевірених інтернет-сайтах чи у приватних осіб.

            Хочеться зазначити, громадяне, будьте обережними ! Не приймайте необміркованих рішень щоб не стати черговою жертвою шахраїв. Як то каже прислів’я, необхідно завжди сім раз переміряти, та лише потім відрізати.     

 

 

 

Прокурор Троїцького району                                                              В. Полинюк

 

 

Просмотров: 529 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0