Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2016 » Март » 10 » Троїцький МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує
10:52
Троїцький МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує

Троїцький МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує:

                У суху, спекотну погоду, велику тривогу у співробітників Троїцького МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області викликають загоряння сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях.     

                За 2015 рік на території Троїцького району виникло 57 пожеж в екоситемах

                «Статистика підтверджує, що майже всі пожежі в екосистемах виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, щоб через п’ять хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники.         Наприклад, щоб упорядкувати прилеглу територію, деякі безвідповідальні господарі та садоводи навмисне підпалюють нескошену пересохлу від пекучого сонця траву та сміття. Дуже часто такі безглузді дії призводить до великомасштабних пожеж. У населених пунктах таке «господарювання» ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель та споруд житлового сектору. Скажу ще про те, що несанкціоноване спалювання сухої рослинності та сміття загрожує здоров’ю людей. Адже під час горіння у повітря потрапляють небезпечні, а інколи й канцерогенні речовини (при спалюванні гуми, поліетилену, пластику), що викликають захворювання дихальних шляхів». Вкотре наголошуюна необхідності суворого дотримання протипожежних правил: враховуючи суху, спекотну погоду, та закликаю бути дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухостою, лісових насаджень, полів. Пильно слідкувати за тим, щоб діти не бавилися сірниками і запальничками.
                У відповідності до вимог статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягне за собою адміністративну відповідальність.
                Крім того у відповідності до вимог статті 245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом — карається штрафом або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

                Троїчани! Гості нашого селища і району, прошу Вас не бути байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити займання сухої трави на самому початку легко — досить вилити на неї відро води чи прикидати землею. Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж, а значить захистити себе й природу від втрат.

У випадку пожежі негайно телефонуйте за номером «101″!

Начальник Троїцького МРВ ГУ ДСНС                                                                      В.І. Шварьов

Просмотров: 675 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0