Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2014 » Март » 14 » ДСНС попереджає:
10:02
ДСНС попереджає:
Шановні мешканці селища Троїцьке та Троїцького району звертаюся до Вас з приводу того, що у розпал весняного сезону повітря в населених пунктах району перетворюється із ароматного в небезпечне для нашого здоров’я. З початку 2014 року у Троїцькому районі зареєстровано 5 пожеж під час яких знищено десятки гектарів сухої рослинності, та отримав опіки один чоловік, так під час пожежі сухої трави та очерету по вул. Чапаєва, смт. Троїцьке 10.03.2014 року отримала поранення та госпіталізована до лікарні гр. С.,1937 року народження.
При спалюванні трави на присадибних ділянках, вздовж доріг, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, залізничні колії і навіть житлові будинки. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній електропередач, що може призвести  до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів. Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України "Про охорону атмосферного повітря”  забороняють самовільне спалювання листя. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77-1 адміністративного кодексу України. За самовільне випалювання рослинності або її залишків законодавство передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою вищевказану адміністративну  відповідальність. Крім того, згідно ст.245 Кримінального Кодексу України "Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу порушник може нести і кримінальну відповідальність.
Так, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від 5100 до 8500 грн. або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
- ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати.
У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Троїцькому районі

Просмотров: 511 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0