Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2012 » Февраль » 21 » Про затвердження ставки земельного податку за користування земельними ділянками в межах смт Троїцьке
18:45
Про затвердження ставки земельного податку за користування земельними ділянками в межах смт Троїцьке

                                                                        ТРОЇЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

                                                                          ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ

                                                                                 РІШЕННЯ № 21/3

 

 

від 21 лютого 2012 року

смт Троїцьке 

Про затвердження  ставки земельного податку

за користування земельними ділянками

в межах смт Троїцьке

           

            Розглянувши питання щодо ставки земельного податку за користування земельними ділянками в межах смт Троїцьке, з метою регулювання земельних відносин на території смт Троїцьке, керуючись Законом України № 4235-УІ від 22.12.2011 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів», пунктами 24, 35 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» , Троїцька селищна рада

  

ВИРІШИЛА: 

1. Затвердити з 1 січня 2012 розмір  земельного податку за земельні ділянки, надані громадянам під будівництво житлового фонду, ведення особистого селянського господарства, городництва, сіножаті в межах смт Троїцьке, грошову оцінку яких не проведено, в розмірі  52  коп. за 1 кв.м. 

2. Затвердити з 1 січня 2012 розмір  земельного податку за земельні ділянки, надані громадянам та юридичним особам для ведення комерційної діяльності, промисловим підприємствам в межах смт Троїцьке, грошову оцінку яких не проведено, в розмірі  52  коп. за 1 кв.м. 

3. Встановити коефіцієнт диференціації для земель сільськогосподарського призначення - несільськогосподарського використання (землі під господарськими будівлями і спорудами сільгосппідприємств )   в межах смт Троїцьке у 2012 році – 2. 

4. Затвердити з 1 січня 2012 року розмір земельного податку за земельні ділянки для земель сільськогосподарського призначення - несільськогосподарського використання    ( землі під господарськими будівлями і спорудами сільгосппідприємств ) - в межах смт Троїцьке, грошову оцінку яких не проведено, в розмірі  1,04  коп. за 1 кв.м. 

5  Затвердити ставки орендної плати за земельні ділянки з 1 січня 2012 року в межах смт Троїцьке:

        - землі промисловості, транспорту, зв’язку, технічної інфраструктури, оптової торгівлі, роздрібної торгівлі, іншого комерційного використання, автотехобслуговування    СТО, мийки, інші послуги)  на рівні 3,5 кратного розміру  земельного податку з урахуванням коефіцієнтів функціонального використання земельних ділянок.                                   

 - землі передані для будівництва та експлуатації автозаправочних станцій на рівні 4- кратного розміру земельного податку. 

У разі визначення орендаря на конкурентних засадах орендна плата може бути більшою граничного розміру , ніж зазначено в положенні. Плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати. 

6. Затвердити Положення про розмір орендної плати за використання земельних ділянок в межах смт Троїцьке згідно додатку, що додається (додаток № 1).                                                                                                                               

 

7. Спеціалістам 1 категорії Троїцької селищної ради Домашовій О.І., Шапоренку Ю.В. внести зміни до раніше укладених договорів оренди в частині встановлення орендної плати з урахуванням п.1, п.2, п. 3, п. 4, п. 5, п. 6 цього рішення.

 

            8. Секретарю селищної ради Мороз В.І. у десятиденний термін з моменту прийняття даного рішення оприлюднити його на офіційному сайті Троїцької селищної ради та на дошках об’яв.

 

9. Дане рішення набуває чинності з моменту прийняття, крім пунктів 1, 2, 3, 4, 5, 6,  7, 10 цього рішення, які набувають чинності з моменту оприлюднення на офіційному сайті Троїцької селищної ради та на дошках об’яв.

 

10.  Рішення 6-ої сесії Троїцької селищної ради  УІ скликання від 26.04.2011 року за № 6/9  вважати таким, що втратило чинність.

 

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  постійну комісію з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та використання природних ресурсів (голова Догода Н.В.), організацію  виконання цього рішення  покласти на спеціалістів 1 категорії Троїцької селищної ради Домашову О.І., Шапоренка Ю.В.

 

 

 

Селищний голова                             Д.П.Палагно



до рішення 21 сесії

Троїцької селищної ради

VІ скликання

від 21.02.2012 року № 21/3

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про  розмір орендної плати за використання

земельних ділянок в межах смт Троїцьке

 

1.      ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

      1.1. Дане Положення про розмір орендної плати розроблено у відповідності до Законом України № 4235-УІ від 22.12.2011 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо перегляду ставок деяких податків і зборів», статтей 275.1, 275.2 Податкового кодексу України, статті 21 «Про оренду землі»,  статті 12, 125, 126, 206 Земельного Кодексу України.

 

2.   ОРЕНДНА ПЛАТА

 

            2.1. При розрахунку орендної плати за користування земельними ділянками в межах смт Троїцьке грошову оцінку земель яких не проведено ставка земельного податку становить  52 коп.

  Для земель сільськогосподарського призначення (несільськогосподарського використання) орендна плата установлюється в розмірі ставки земельного податку 1,04 грн. та коефіцієнту функціонального використання  ( землі під господарськими будівлями і спорудами сільгосппідприємств ) -1,0.

        Для інших категорій земель орендна плата установлюється з урахуванням коефіцієнтів функціонального використання, які становлять:  

            -  для земель промисловості                                        -       1,2

            -  для земель комерційного використання                -       2,5

            -  для земель транспорту, зв’язку                               -       1,0

            -  для земель технічної інфраструктури                     -       0,65

та ставок земельного податку, затвердженого рішенням Троїцької селищної ради УІ скликання.

 

3. РОЗМІР ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ

 

 3.1. Розмір орендної плати за 1 кв. м/рік  грн. за земельні ділянки:       

-  землі під господарськими будівлями і спорудами сільгосппідприємств   -       1,04

-  землі промисловості                                                    -       2,184

-  землі комерційного використання                             -       4,55

-  землі транспорту, зв’язку                                            -       1,82

-  землі технічної інфраструктури                                 -       1,183

-  землі передані для будівництва та експлуатації автозаправочних станцій  - 5,20


 

Селищний голова                                               Д.П.Палагно

 

 

 

Просмотров: 665 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0