Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2012 » Апрель » 20 » Шановні мешканці селища Троїцьке!
11:51
Шановні мешканці селища Троїцьке!

Шановні мешканці селища Троїцьке!

 

У зв’язку зі збільшенням кількості пожеж, основною причиною яких є неконтрольоване випалювання сухої трави та листя на сільгоспугідяях, пустищах, вздовж доріг та у житловому секторі селища, Виконавчий комітет селищної ради попереджає керівників підприємств, учбових та дошкільних закладів, закладів охорони здоров’я, інших організацій, які розташовані на території селища, а також мешканців приватного житлового сектору про відповідальність за порушення чинного законодавства з питань охорони навколишнього природного середовища.

 

 

Кодекс України про адміністративні правопорушення

 

Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків
Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян
 від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян
 від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Стаття 245 Кримінального кодексу України:

 

Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (5100 — 8500 грн.) доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

 

 

Селищний голова                                                    Д.П.Палагно

Просмотров: 743 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0