Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2016 » Май » 18 » До Дня музеїв
08:33
До Дня музеїв

До Дня музеїв

***

Одним із основних напрямків діяльності музеїв є фондова робота, тобто, комплектування та зберігання музейних колекцій. Музей – це передусім сховище унікальних предметів, які відображають історію.

За квітень, травень поточного року мешканцями селища на постійне зберігання було передано до Троїцького історико-краєзнавчого музею 25 предметів, серед яких є такі, що займуть гідне місце в музейних експозиціях і виставках.

 

***

Невід’ємною частиною діяльності музеїв є науково-методична робота. Для повсякденного користування в процесі комплектування фондів працівниками Троїцького районного історико-краєзнавчого музею підготовлені, а методичним відділом Троїцької центральної бібліотеки оформлені та роздруковані методичні рекомендації працівникам районних музеїв «Комплектування музейних фондів». Ця методичка стане у пригоді спеціалістам, які реєструють об’єкти реальної дійсності, що перетворюються після реєстрації в музейні предмети, тобто джерела інформації.

 

***

Неможливо уявити діяльність музею без просвітницької роботи. Культурно-освітня діяльність здійснюється передусім засобами екскурсійної та виставкової роботи. Протягом квітня, травня поточного року в нашому музеї проведено 27 екскурсій.

В цей період можна було познайомитися  з матеріалами виставок «Луганська область в період  другої світової війни», «Історія Троїцького району в краєзнавчій літературі», «Шляхами Подвигу і Слави», «Народні ремесла. Гончарство Слобожанщини», індивідуальна виставка краєзнавчих матеріалів Лисицького М.М.

Інформаційний відділ Троїцького історико-        краєзнавчого музею

Просмотров: 510 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0