Официальный сайт                          

   Троицкого поселкового совета

MENU
Главная » 2013 » Февраль » 15 » Про затвердження ставки земельного податку в межах смт ТроїцькеПро затвердження Положення про порядок переведення житлових будинків
17:55
Про затвердження ставки земельного податку в межах смт ТроїцькеПро затвердження Положення про порядок переведення житлових будинків

ТРОЇЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ СЬОМА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ № 37/9

 

від  15 лютого  2013 року                       

смт Троїцьке

 

Про затвердження  ставки земельного податку

в межах смт Троїцьке

           

            Керуючись Законом України № 5503-УІ від 20.11.2012 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо перегляду ставок деяких податків і зборів», пунктами 24, 35 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» , Троїцька селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

            1. Встановити коефіцієнт диференціації за земельні ділянки надані громадянам під будівництво житлового фонду, ведення особистого селянського господарства, городництва, сіножаті в межах смт Троїцьке – 1,5.

2. Затвердити з в 2013 році розмір  земельного податку за земельні ділянки надані громадянам під будівництво житлового фонду, ведення особистого селянського господарства, городництва, сіножаті в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі  84  коп. за 1 кв.м.

3. Встановити коефіцієнт диференціації за земельні ділянки надані у власність громадянам та  юридичним особам для ведення комерційної діяльності, а також за земельні ділянки надані у власність громадянам та  юридичним особам для обслуговування об’єктів нерухомості в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі - 2,5.

4. Затвердити в 2013 році розмір  земельного податку за земельні ділянки надані у власність громадянам та  юридичним особам для ведення комерційної діяльності, а також за земельні ділянки надані у власність громадянам та  юридичним особам для обслуговування об’єктів нерухомості в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі 1,40 грн. за 1 кв.м.

5. Встановити коефіцієнт диференціації за земельні ділянки надані у користування громадянам та юридичним особам для ведення комерційної діяльності, промисловим підприємствам в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі - 1,5.

6. Затвердити в 2013 році розмір  земельного податку за земельні ділянки надані у користування громадянам та юридичним особам для ведення комерційної діяльності, промисловим підприємствам в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі  84  коп. за 1 кв.м.

7. Встановити коефіцієнт диференціації для земель іншого сільськогосподарського призначення   в межах смт Троїцьке у 201 році – 2.

            8. Затвердити в 2013 році розмір земельного податку за земельні ділянки для земель іншого сільськогосподарського призначення в межах смт Троїцьке грошову оцінку яких не проведено в розмірі  1,12  грн. за 1 кв.м.

 

9.  Затвердити ставки орендної плати за земельні ділянки в 2013 році в межах смт Троїцьке:

- землі промисловості, транспорту, зв’язку, технічної інфраструктури, оптової торгівлі, роздрібної торгівлі, іншого комерційного використання, автотехобслуговування (СТО, мийки, інші послуги)  на рівні 3 кратного розміру  земельного податку з урахуванням коефіцієнтів функціонального використання земельних ділянок.

- землі передані для будівництва та експлуатації автозаправочних станцій на рівні 4- кратного розміру земельного податку.

У разі визначення орендаря на конкурентних засадах орендна плата може бути більшою граничного розміру , ніж зазначено в положенні. Плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.

10. Затвердити Положення про розмір орендної плати за використання земельних ділянок в межах смт Троїцьке згідно додатку, що додається (додаток № 1).

            11. Спеціалістам 1 категорії Троїцької селищної ради Домашовій О.І., Шапоренку Ю.В. внести зміни до раніше укладених договорів оренди в частині встановлення орендної плати з урахуванням п.п1- 10 цього рішення.

12. Секретарю селищної ради Мороз В.І. у десятиденний термін з моменту прийняття даного рішення оприлюднити його на офіційному сайті Троїцької селищної ради та на дошках об’яв.

13. Дане рішення набуває чинності з моменту прийняття, крім пунктів з 1 по 11 та пункту 14 цього рішення, які набувають чинності з моменту оприлюднення на офіційному сайті Троїцької селищної ради та на дошках об’яв.

14.  Рішення 21-ої сесії Троїцької селищної ради  УІ скликання від 21.02.2012 року за № 21/3  вважати таким, що втратило чинність.

15. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  постійну комісію з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та використання природних ресурсів (голова Догода Н.В.), організацію  виконання цього рішення  покласти на спеціалістів 1 категорії Троїцької селищної ради Домашову О.І., Шапоренка Ю.В.

 

         Селищний голова                                                         Д.П.Палагно

 

.                                                                                        Додаток № 1

до рішення  37 сесії

Троїцької селищної ради

 УІ скликання

від 15.02.2013    №37/9

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про  розмір орендної плати за використання

земельних ділянок в межах смт Троїцьке

 

1.      ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

      1.1. Дане Положення про розмір орендної плати розроблене у відповідності до Закону України № року «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо перегляду ставок деяких податків і зборів», статті 21 «Про оренду землі»,  статті 12, 125, 126, 206 Земельного Кодексу України.

 

                                                         2.   ОРЕНДНА ПЛАТА

 

            2.1. При розрахунку орендної плати за користування земельними ділянками в межах смт Троїцьке грошову оцінку земель яких не проведено ставка земельного податку становить  84  коп.

            Для земель сільськогосподарського призначення (несільськогосподарського використання) орендна плата установлюється в розмірі ставки земельного податку 1,12 грн. та коефіцієнту функціонального використання  ( землі під господарськими будівлями і спорудами сільгосппідприємств ) -1,0.

            Для інших категорій земель орендна плата установлюється з урахуванням коефіцієнтів функціонального використання, які становлять:  

            -  для земель промисловості                                        -       1,2

            -  для земель комерційного використання                -       2,5

            -  для земель транспорту, зв’язку                               -       1,0

            -  для земель технічної інфраструктури                     -       0,65

та ставок земельного податку затвердженого рішенням Троїцької селищної ради УІ скликання

 

3. РОЗМІР ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ

 

3.1. Розмір орендної плати за 1 кв. м/рік  грн. за земельні ділянки:       

-  землі під господарськими будівлями

               і спорудами сільгосппідприємств                              -       1,12

-  землі промисловості                                                    -       3,03

            -  землі комерційного використання                             -       6,30

            -  землі транспорту, зв’язку                                            -       2,52

            -  землі технічної інфраструктури                                 -       1,638

            -  землі передані для будівництва та експлуатації автозаправочних станцій  - 8,40

 

 

 

               Селищний голова                                               Д.П.Палагно



                                       ТРОЇЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

 ТРИДЦЯТЬ ШОСТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ № 36/6

 

 

від 24 січня   2013 року

смт Троїцьке  

 

Про затвердження Положення про порядок переведення

житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові

та навпаки 


         
З метою врегулювання в смт Троїцьке питання переведення житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові та навпаки, беручи до уваги вимоги Житлового кодексу Української РСР, Цивільного кодексу України, Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», керуючись ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Троїцька селищна рада 


                                                           ВИРІШИЛА:
 


1.Затвердити Положення про порядок переведення в смт Троїцьке житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові та навпаки.
 


2. Рішення оприлюднити на веб-сайті Троїцької селищної ради (http://troitskoerada.ucoz.org/). 


3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну з питань економічного розвитку, благоустрою та житлово-комунального господарства (голова Салієнко В.М.)., постійну комісію селищної ради з питань бюджету та фінансів (голова Бутенко В.О.) 



 


                                   Селищний голова                                        Д.П. Палагно

 

 

Додаток

до рішення  36 сесії

Троїцької селищної ради

VI скликання

від 24.01.2013 р. № 36/6

 

 

Положення

про порядок переведення в смт Троїцьке житлових будинків, приміщень (квартир)

у нежитлові та навпаки

1. Загальні положення 

1.1. Це Положення регламентує порядок переведення в смт Троїцьке житлових будинків та приміщень (квартир) у нежитлові з метою відкриття об'єктів торгівлі, послуг тощо, та порядок переведення нежитлових будинків та приміщень у житлові. 
1.2. Положення поширюється на весь житловий та нежитловий фонди, що знаходяться на території селища, незалежно від форм власності та балансової приналежності. 
1.3. Переведення житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові та навпаки являє собою зміну техніко-економічних показників і проводиться у формі та за процедурою реконструкції житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові та навпаки. 
1.4. Переведення житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові проводиться у випадках: 
- визнання у встановленому законодавством порядку житлових будинків, приміщень (квартир) непридатними для проживання; 
- зміни функціонального призначення. 
1.5. Переведення житлових приміщень (квартир) у нежитлові у багатоповерхових будинках допускається у разі: 
- якщо вони розташовані у цокольних, перших поверхах; 
- з облаштування окремого входу і евакуаційного виходу, що ізольовані від житлової частини будинку; 
1.6 Переведення може бути здійснено тільки за умови, якщо сім’я власника має житлову 
площу для постійного проживання, яка відповідає санітарним нормам. 
1.7 Жиле приміщення (квартира), стосовно якого вирішується питання щодо переведення із жилого у нежилий фонд та реконструкції для розміщення в ньому об’єкта певного види діяльності, повинно відповідати таким умовам: 
- мати можливість влаштування окремого входу з фасаду будинку, орієнтованого на вулицю, магістраль, проїзд ,непов’язаного з під’їздом до жилого будинку , максимального збереження зелених насаджень, не порушуючи при цьому архітектурного вигляду будинку; 
- перебувати у приватній власності; 
- жилий будинок, у якому знаходиться таке приміщення ,не повинен бути ветхим, внесеним до графіку зносу, мати наявність пошкодження огороджуючи та несучих конструкцій, належати до об’єктів культурної спадщини; 
- у ньому не повинні бути зареєстровані мешканці. 
1.8. Не допускається переведення житлових будинків, приміщень (квартир) у багатоповерховому житловому будинку у нежитлові з метою розміщення: 
- виробництва промислового характеру; 
- розважальних закладів (казино, гральні автомати, комп’ютерні зали, диско бари); 
- магазинів сумарною торговою площею більше 1000 кв.м; 
- спеціалізованих закладів і підприємств, експлуатація яких може призвести до забруднення території та повітря житлової забудови, перевищення допустимих рівнів

 

2.

шуму, вібрації, іонізуючого і неіонізуючого випромінювання; 
- підприємств побутового обслуговування, на виробництві яких застосовуються легкозаймисті і вибухонебезпечні речовини (за винятком перукарень, майстерень з ремонту годинників площею до 300 кв.м);
 
- майстерень з ремонту побутових машин і приладів або ремонту взуття площею понад 100 кв.м;
 
- лазень, пралень і хімчисток (окрім приймальних пунктів хімчисток і пралень);
 
- автоматичних телефонних станцій, призначених для телефонізації житлових будинків загальною площею більше 100 кв.м;
 
- похоронних бюро, окрім офісів похоронних бюро.
 
1.9. Переведення нежитлових будинків, приміщень у житлові допускається лише у випадку дотримання санітарних, технічних та інших вимог чинного законодавства. 

2. Порядок переведення житлового будинку, приміщення (квартири) у нежитлові та отримання дозволу на їх реконструкцію. 

2.1. Для переведення житлового будинку, приміщення (квартири) у нежитлові та отримання дозволу на їх реконструкцію власник, або уповноважена ним особа за дорученням (з доданням нотаріально завіреної копії доручення) подає: 
- заяву на ім’я селищного голови про надання дозволу на виготовлення проекту реконструкції житлового будинку, приміщення для його переведення з житлового до нежитлового фонду або належним чином завірену копію документа, який підтверджує непридатність житлового будинку, приміщення (квартири) для проживання; 
- належним чином завірену копію документів, які підтверджують право власності на житловий будинок, приміщення (квартиру), що переводяться у нежитлові; 
- належним чином завірену копію технічного паспорта житлового будинку, житлового приміщення (квартири), КП «Троїцьке БТІ»; 
- якщо власником є юридична особа – виписку (витяг) з єдиного державного реєстру підприємств і організацій України;; 
- якщо житлове приміщення (квартира) розміщене(а) у багатоповерховому будинку - письмову згоду всіх повнолітніх власників (наймачів) суміжних з даним житловим приміщенням квартир; 
- технічний висновок про стан будівельних конструкцій та можливості реконструкції приміщення під певний об’єкт бізнесу, виконаний організацією, що має ліцензію на обстеження та проектування з урахуванням змін, що відбудуться з переплануванням квартир будинку; 
- заявник надає ескізний проект реконструкції приміщення з улаштуванням окремого входу та можливого розміщення пандусу до приміщення, що має бути переведено до нежитлового фонду, погоджений у встановленому порядку з державним пожежним та санітарно-епідеміологічним органом, відділом архітектури та містобудування Троїцької райдержадміністрації; 
- власник приміщення ,яке переводиться із житлового в нежитловий фонд несе відповідальність за достовірність інформації зазначеної в заяві та документах, що додаються до неї. 
2.2. Виконавчий комітет Троїцької селищної ради на своєму засіданні: 
- надає згоду на виготовлення проектної документації реконструкції житлового будинку, приміщення, або приймає обґрунтоване рішення про відмову у наданні згоди на виготовлення проектної документації реконструкції житлового будинку, приміщення у разі виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих заявником та недотримання ним вимог, передбачених цим порядком. 

 

3.

 

2.3. Виготовлена проектна документація реконструкції житлового будинку, приміщення підлягає затвердженню на засіданні виконкому, та є підставою для прийняття рішення виконкомом Троїцької селищної ради про переведення житлового будинку та приміщення (квартири) у нежитловий та нежитлове відповідно та надання дозволу на їх реконструкцію за наявності документа, що посвідчує право користування земельною ділянкою. 
2.4 Власник житлового приміщення зобов’язаний протягом місяця, після ухвалення рішення виконкому селищної ради про переведення приміщення із житлового в нежитловий фонд, укласти відповідні угоди:
 
- про оплату комунальних послуг та експлуатаційних видатків, пов’язаних з утриманням будинку та прибудинкової території;
 
- не перешкоджати працівникам комунально житлового підприємства, інших організацій в обслуговування інженерних комунікацій;
 
- не розпочинати роботи з реконструкції жилого приміщення без отримання декларації або дозволу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на проведення відповідних робіт;
 
- перед початком будівельних робіт з ремонту та реконструкції приміщення укласти угоду зі спеціалізованим підприємством , яке здійснює діяльність у сфері поводження з побутовими відходами на збирання та вивезення будівельного сміття;
 
- залучати до виконання робіт з перепланування та переобладнання жилих приміщень у нежилі тільки суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання певного виду робіт.
 

3. Порядок переведення нежитлового будинку, приміщення у житлові та отримання дозволу на їх реконструкцію 

3.1. Для переведення нежитлового будинку, приміщення у житлові та отримання дозволу на їх реконструкцію власник або уповноважена ним особа за дорученням (з доданням нотаріально завіреної копії доручення) подає: 
- заяву на ім’я селищного голови про надання дозволу на виготовлення проекту реконструкції будинку, приміщення для його переведення з нежитлового до житлового фонду. 
- належним чином завірену копію документів, які підтверджують право власності на нежитловий будинок, приміщення, що переводяться у житлові; 
- належним чином завірену копію технічного паспорта нежитлового будинку, приміщення (квартири), КП «Троїцьке БТІ»; 
- якщо власником є юридична особа – виписку (витяг) з єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; 
- якщо нежитлове приміщення розміщене у багатоповерховому будинку - письмову згоду всіх повнолітніх власників (наймачів) суміжних з даним нежитловим приміщенням квартир; 
- якщо нежитлове приміщення розміщене у будинку, у якому створене об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (надалі - ОСББ) - їх письмову згоду на використання цих приміщень як житлових. 
- заявник надає ескізний проект реконструкції приміщення з улаштуванням окремого входу та можливого розміщення пандусу до приміщення, що має бути переведено до житлового фонду, погоджений у встановленому порядку з державним пожежним та санітарно-епідеміологічним органом, відділом архітектури та містобудування Троїцької райдержадміністрації; 
- власник приміщення ,яке переводиться із нежитлового в житловий фонд несе

 

4.

 

відповідальність за достовірність інформації зазначеної в заяві та документах, що додаються до неї. 

3.2. Виконавчий комітет Троїцької селищної ради на своєму засіданні: 
- надає згоду на виготовлення проекту реконструкції нежитлового будинку, приміщення, або приймає обґрунтоване рішення про відмову у наданні згоди на виготовлення проекту реконструкції нежитлового будинку, приміщення у разі виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих заявником та недотримання ним вимог, передбачених цим порядком; 
3.4.Виготовлений проект реконструкції нежитлового будинку, приміщення підлягає затвердженню на засіданні виконкому, та є підставою для прийняття рішення виконкомом Троїцької селищної ради про переведення та віднесення нежитлового будинку, приміщення у житловий фонд та надання дозволу на їх реконструкцію. 
3.5.Власник нежитлового приміщення зобов’язаний: 
- протягом місяця, після ухвалення рішення виконкому селищної ради про переведення приміщення із нежитлового в житловий фонд, укласти відповідні угоди про оплату комунальних послуг та експлуатаційних видатків, пов’язаних з утриманням будинку та прибудинкової території; 
- не перешкоджати працівникам комунально житлового підприємства, інших організацій в обслуговування інженерних комунікацій; 
- не розпочинати роботи з реконструкції нежилого приміщення без отримання декларації або дозволу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на проведення відповідних робіт; 
- перед початком будівельних робіт з ремонту та реконструкції приміщення укласти угоду зі спеціалізованим підприємством , яке здійснює діяльність у сфері поводження з побутовими відходами на збирання та вивезення будівельного сміття; 
- залучати до виконання робіт з перепланування та переобладнання жилих приміщень у нежилі тільки суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання певного виду робіт. 


 

Селищний голова                                           Д.П. Палагно

 



 

Просмотров: 1162 | Добавил: petrovich | Рейтинг: 0.0/0